Insalata di ceci pere e spinaci

Chickpea salad with pear and spinach – My Legume Love Affair #82

Scroll down for english version

Insalata di ceci pere e spinaci

By 17 Aprile 2015

Una gustosa e veloce insalata di ceci con foglie tenere di spinaci, pera e noci, condita con una vinaigrette all'aceto e miele. Una ricetta che celebra l'utilizzo dei legumi e rigorosamente vegetariana per la raccolta di My legume love affair, ospitato questo mese da Simona. Ho preso spunto e adattato la ricetta di Karina.

  • Prep Time : 15 minutes
  • Cook Time : 30 minutes
  • Yield : 4 persone

Ingredients

Instructions

Lessare i ceci, scolare e quando si raffreddano versare in una insalatiera. Aggiungere gli spinaci a foglia tenera, la pera privata del gambo e dei semi e tagliata a pezzi, le noci tritate.

Mescolare  insieme gli ingredienti per la vinaigrette, versare sopra l'insalata di ceci e mescolare delicatamente per condire. Aggiustare di sale e pepe macinato.

Ingredients:
boiled chickpeas - 200 gr
organic baby spinach leaves, washed and drained- 50 gr about
pear (kaiser) - 1
chopped walnuts - 50 gr
salt - to taste
fresh ground white pepper - to taste

vinaigrette dressing:
extra virgin olive oil - 4 tbsp
red wine vinegar - 3 tablespoons
honey - 1/2 tsp

Boil the chickpeas, drain and when it cools dump into a large salad bowl. Add the baby spinach, pear stemmed and cored, cut into pieces, and chopped walnuts to the chickpeas.
Whisk together the vinaigrette, pour it over the chickpea salad and toss gently to coat. Season to taste with salt and ground pepper.

I'm sharing this with My Legume Love Affair, a monthly event started by lovely Susan and  administered by Lisa and kindly hosted this month by Simona.

Print

4 commenti

Lascia un Commento

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *